AlgemeenFotosDiaboloenDevilstickenEenwielerAcrobatiekLeden

Welkom op het jongleergedeelte!

Jongleren is een erg uitgebreide vorm van circus waar diverse onderdelen onder vallen. De meest voor de hand liggende jongleer attributen zijn uiteraard de jongleerballen, ringen en kegels. Andere jongleer attributen zoals de diabolo en devilsticks worden ook onder het jongleren gerekend. Echter aangezien deze grote verschillen hebben met het traditioneel jongleren, hebben deze twee onderdelen hun eigen sectie. In het land worden diverse jongleerdagen en festivals georganiseerd. De naam zou doen vermoeden dat er uitsluitend gejongleerd wordt, echter al vele jaren worden er vele verschillende circustechnieken op deze festivals beoefend.

Het jongleren en circus in zijn algemeen is de afgelopen decenia gigantisch gegroeid, zowel in aantal jongleurs als in het niveau. Dit is voor een groot deel te wijden aan de jeugdcircussen, social media zoals youtube waar vele trucs op te vinden zijn en amusuments programma's zoals Holland Got Talent en Beat the Best waarin circusartiesten hun kunsten vertonen.

Het mooie van jongleren, is dat het heel erg veelzijdig is en zonder een einde. Je kan alleen jongleren, maar ook samen met een ander, of tegen een hele groep. Juist deze veelzijdigheid maakt jongleren tot een zeer leuke en uitdagende hobby!

Laatst bijgewerkt op: 25-02-2013 om 15:59:54 uur door: Ferko Adamczyk